« Ik zie mensen evolueren binnen Adecco, dat vind ik heel leuk »

  • 10/05/2024
  • 13:30
Labels:
  • Adecco Group

Deze maand zetten we een medewerkster in de kijker die al bijna 20 jaar bij Adecco werkt: Katleen Vangodtsenhoven. Ze begon haar carrière als consultant in een kantoor in 2005 en is nu Head of Talent.

Hoe ziet uw dag eruit als Head of Talent bij Adecco?

« Ik zeg vaak dat er voor mij geen typische dag is, elke dag is anders. Mijn functie bestaat uit 3 delen: ik ben verantwoordelijk voor interne werving, geef trainingen en coaching voor de ontwikkeling van onze medewerkers, en ik beheer ook het Talent & Performance Management. Initiatieven integreren op het gebied van diversiteit en inclusie, trainingprogramma’s ontwikkelen, samenwerken met het marketingdepartement op het gebied van employer branding, mijn dagen zijn heel gevarieerd... Ik stuur natuurlijk ook mijn team aan. Maar een typische dag, dat bestaat niet echt voor mij. »

Hebt u in de loop der jaren veranderingen opgemerkt in uw functie?

«Ja, zeker! We werken in een zeer dynamische sector, wat betekent dat zodra bepaalde zaken invloed hebben op de economie, onze business ook verandert. Kunstmatige intelligentie maakt vandaag ook deel uit van ons vak, en ik vind dat heel interessant. Ik werk zelf met AI-tools en ben altijd bereid om meer te leren. We zijn veel efficiënter en veel digitaler geworden. »

Hoe bent u uiteindelijk Head of Talent geworden?

« Ik ben in 2005 bij The Adecco Group begonnen en ben nooit meer weggegaan. Ik begon als consultant in een kantoor, interviewde uitzendkrachten en plaatste ze vervolgens bij klanten. Na anderhalf jaar deed ik ook sales-activiteiten, ik was toen dus consultant voor zowel werving als het commerciële luik. Na bijna 5 jaar in de consultancy ben ik overgestapt naar het Learning & Development-team als trainer en coach. Negen jaar later wilde ik me openstellen voor meer HR-zaken, dus werd ik twee jaar lang HR Business Partner. En hier ben ik nu, al bijna 4 jaar als Head of Talent. »

Waarom hebt u in 2005 gesolliciteerd bij Adecco?

« Nadat ik veel had gereisd en dus veel tijdelijke banen had gehad, was ik op zoek naar mijn eerste vaste baan. Ik zag een advertentie van Adecco, bekeek hun website en was meteen geïnteresseerd in hun waarden. Dat werd ook bevestigd na het eerste gesprek. Het was het menselijke contact dat me zo raakte, en dat me overtuigd heeft om bij Adecco te komen werken. En vandaag, wat ik leuk vind aan mijn werk, is zowel het contact met alle niveaus van de organisatie, van de consultant tot het management, alsook de waarden, het DNA van het bedrijf. »

In de loop der jaren bent u opgeklommen en hebt u nieuwe verantwoordelijkheden gekregen. Was dit een verzoek van uw kant?

"Ja, absoluut. Vooral tijdens onze beoordelingsgesprekken heb ik aangegeven dat ik graag vooruit wilde. Adecco heeft me altijd de kans gegeven om me te ontwikkelen en heeft me altijd gesteund. Ik ben begonnen als consultant en heb tijdens mijn carrière steeds nieuwe verantwoordelijkheden gekregen. En ik wil blijven groeien en mezelf ontwikkelen. ”

Wat zijn de meest memorabele momenten in uw bijna 20 jaar bij Adecco?

«In mijn werk zou ik zeggen dat het de trajecten zijn waarin ik Senior Consultants en Junior Branch Managers begeleid. Ik zie ze groeien en ontwikkelen en dat doet me veel plezier. Mijn beste herinnering is onze reis naar Lapland. Het is een ervaring die ik nooit zal vergeten. We waren met een kleine groep en ik heb geweldige ontmoetingen gehad en heb er unieke herinneringen aan overgehouden. »


De Adecco-ervaring van Katleen in 3 woorden:

  • Groeien: Als je bij Adecco interesse toont, zijn er mogelijkheden om door te groeien.
  • Passie: ik vind het heel belangrijk om gepassioneerd te zijn over wat je doet en dat waardeer ik bij mijn collega’s.
  • Leren: ik hou ervan om anderen dingen te leren, maar ook om zelf nieuwe dingen te leren. 
  • De carrière van Katleen bij Adecco:

  • 2005 – 2006: Recruitment Consultant 
  • 2006 – 2009: Recruitment Consultant en sales verantwoordelijke 
  • 2009 – 2018: Trainer en coach Learning & Development
  • 2018 – 2020: Business Partner HR
  • 2020 – vandaag: Head of Talent