“Het geheim van ons succes? Een gemotiveerd team!”

  • 5/06/2024
  • 13:30
Labels:
  • Adecco Group

Elke maand zetten we een medewerker in de kijker. Maak kennis met Kelly Sonck die in 2007 startte als Consultant bij Adecco Ninove. Om er niet meer weg te gaan. Vandaag is Kelly Branch Manager en staat ze aan de leiding van dit grote, goed draaiende kantoor met 6 medewerkers. Daarnaast is Kelly ook District Leader voor Ninove en Aalst.

Hoe ziet uw werkdag eruit?

Elke dag is anders. We starten de dag met een ochtendoverleg om te zien wat er die dag op de agenda staat. Dan bepalen we de prioriteiten en spreken de taakverdeling af. Een groot deel van mijn dag gaat naar contact met klanten en prospecten: ik bel hen of ga ernaartoe om kennis te maken en hun noden goed te begrijpen. Daarnaast maak ik werk van de offertes. We schrijven vacatures uit en maken afspraken met nieuwe kandidaten die we opnemen in ons systeem. En belt een klant die dringend mensen nodig heeft, dan spring ik bij om mijn team te ondersteunen om zo snel mogelijk een geschikte kandidaat te vinden.

Wat vindt u belangrijk in uw job?

De combinatie van goede klantenrelaties onderhouden en mijn team motiveren. Naast doelen en budgetten hecht ik veel belang aan graag werken en tevreden zijn in je job. Ik probeer in te zetten op de sterktes van elk teamlid en stimuleer doorgroeien. Teamspirit staat hier bovenaan. We vormen één team en staan altijd voor elkaar klaar. Wat budgetten betreft, streven we hier niet naar persoonlijke targets, altijd naar team targets. We zijn er voor elkaar, ook in mindere tijden of als er op persoonlijk vlak iets speelt. Het voelt goed om dit te kunnen delen met elkaar.

Ninove is één van de grotere kantoren met een mooie omzet, hoe verklaart u dat?

Onze mensen maken het verschil! Ik kan rekenen op een ervaren en goed geolied team dat bovendien heel gepassioneerd is. We hebben langlopende relaties met onze klanten, voor sommige werken we al 18 jaar! We kijken niet enkel naar ons cijfer, we proberen altijd net dat tikkeltje extra te doen voor onze klanten, zoals snel in actie schieten als ze medewerkers zoeken of informeren hoe het loopt met een nieuwe kandidaat. Die betrokkenheid appreciëren de klanten enorm.

Welke momenten springen eruit in uw 17 jaar bij Adecco?

Zo zijn er wel wat: dat we geëvolueerd zijn van 3 naar 6 medewerkers, toen we de eerste keer 2.000 uitzenduren haalden, de studentenpakketten die we voor het O.L.V. Ziekenhuis van Aalst opgezet hebben voor zomerjobs… Daar hebben we echt onze tanden in gezet. Nog een mooi moment: toen ik met mijn team op het podium stond om een Adecco award in ontvangst te nemen. Ik was toen zo trots! Ook de vele lachsalvo’s op kantoor en zien dat de collega’s gelukkig zijn en zich goed voelen in hun job.

Wat zijn voor u de grootste veranderingen van de laatste jaren?

Dat is de versnelling: de markt verandert continu, het ene moment zijn er te veel kandidaten, het volgende te weinig. En klanten willen steeds sneller een oplossing. En natuurlijk de digitalisering waardoor het persoonlijke voor een stuk wegvalt. We laden kandidaten op in ons platform of dat van klanten. Plus de mailcultuur: jongere mensen zullen eerder mailen dan bellen. Dan zeg ik vaak: bel gewoon even, dat klaart een hele boel op en zorgt voor een mooi contact.

U zoekt 2 extra collega’s voor uw kantoor? Wie mag zich aanmelden?

Dat klopt! We zoeken gepassioneerde recruiters die een fijn team appreciëren. Die graag bellen en ook een beetje een strever zijn. Resultaatgericht en tegelijk kunnen leven zonder persoonlijke target. Als u zich herkent, neem zeker contact op!

Werken bij Adecco in 3 woorden

  • Passie: bij Adecco kom ik echt veel gepassioneerde mensen tegen.
  • Teamspirit: die is er zowel binnen ons kantoor, met andere kantoren, als met het hoofdkantoor.
  • Afwisseling: geen 2 dagen lijken op elkaar. Die afwisseling motiveert me ook echt.

  • En ook deze:
  • Warmmenselijk: binnen ons team is er heel veel steun als het wat minder gaat. Maar uiteraard ook met andere teams.
  • Flexibiliteit: die in 2 richtingen werkt.
  • Erkenning: die krijg je echt wel voor wat je doet.
  • De carrière van Kelly bij Adecco

  • 2007-2009: Recruitment Consultant
  • 2009-2016: Senior Consultant
  • 2016-2020: Branch Manager
  • 2020-heden : Senior Branch Manager